5 Kasım 2009 Perşembe

Kitap Tanıtımı

Ordu Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Ünal tarafından notlandırılarak çevrilen "Ayneddin Ahmerov'un Kazan Tarihi" Karadeniz Dergisi Yayınları arasından çıkmıştır. Kitabı satın almak isteyenler, detaylar için bana mail atabilirler.
e-mail: asreqle@hotmail.com


Arka Kapak Yazısı:



"Bugün Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti olan Kazan, tarihte İdil Bulgar devleti sahasından kurulan Kazan Hanlığı'na da başkentlik yapmıi, Rusya Müslümanlarının her döneminde en önemli kültür, ticaret, sanat ve medeniyet merkezlerinden birisi olagelmiştir. Büyük Türk tarihinin kuzey sahasında cereyan eden tarihi vakıaların öğrenilmesi, Karadeniz'in kuzeyinden başlayarak, Baltık hudutlarına, İdil-Ural'dan Sibirya'nın uçsuz bucaksız noktalarına kadar yayılmış olan Türk topluluklarının etnik, kültürel ve tarihi
macerasının anlaşılması hiç şüphesiz Kazan'ın tarihini bilmekle mümkündür.
Sovyet öncesi Kazan Tatarlarının yetiştirdiği, komünizm devrinde burjuva milliyetçisi olarak görülen, adı ve eserleri kendinden sonraki nesillere unutturulmak istenen Kazanlı tarihçi Ayneddin Ahmerov'un Kazan Tarihi adlı eseri, bu sahadaki boşluğun doldurulmasına katkı sağlayacaktır. Eser İdil Bulgarları, Altınorda, Kazan Hanlığı, Kırım, Kasım, Astarhan hanlıklarına dair bilgi verirken, bu çerçevede Tatarların Ruslarla münasebetlerini de ana kaynaklara dayanarak ortaya koymaktadır."

0 yorum:

Yorum Gönder